Afbouw en renovatie

Bij Drozd Afbouw

bent u aan het juiste adres voor elk renovatie-en afwerkingsproject. Wij kunnen zowel kleinschalige als grote projecten uitvoeren; wij werken uitsluitend op basis van maatwerk. In onderstaand overzicht vindt u een indicatie van de werkzaamheden die wij voor u kunnen oppakken op het gebied van afwerking. Neem zeker contact met ons op, indien u graag persoonlijk advies wilt ontvangen

Pleisterwerk

Wij kunnen in elk denkbaar pand vakkundig en perfect pleisterwerk aanbrengen, repareren en renoveren. Wij werken zowel handmatig als machinaal, onder meer met de systemen van Spack en Airless. Indien het grote oppervlakken betreft, kan gespoten pleisterwerk u enorm veel tijd besparen. Natuurlijk kunnen bepaalde handmatige technieken ook worden ingezet, zoals diverse kalkverftechnieken en het aanbrengen van structuurverf.

Slijpen en repareren van muren

Naast het afwerken van nieuwe muren, kunnen wij natuurlijk ook reeds bestaande muren renoveren, repareren of opnieuw afwerken. Indien u graag een nieuwe uitstraling aan uw woning wilt geven zonder onderdelen af te breken, dan is dit een uitstekende optie. Wij kunnen veel soorten kleine beschadigingen naadloos afwerken waarna uw wanden weer als nieuw zijn. Ook kunnen wij op verzoek speciale verf aanbrengen, zoals vochtwerende verf.

Ornamenten

Ornamenten beginnen steeds meer in trek te raken vanwege de prachtige luxe uitstraling ervan. Niet alleen in historische panden, maar ook in een loft kan een ornamenten plafond de nodige extra allure realiseren. Wij kunnen geheel nieuwe ornamenten aanbrengen en deskundig afwerken, maar uiteraard ook reeds bestaande historische ornamenten repareren en herstellen. Informeer gerust eens naar demogelijkheden.

Behangen en Renovlies

Indien u uw behang graag naadloos en egaal aan wilt brengen, dan staan wij altijd voor u klaar. Naast alle vormen van regulier behang, kunnen wij ook Renovlies toepassen. Men noemt dit ook wel renovatievlies; het is namelijk een methode waarbij oudere wanden mooi gerenoveerd kunnen worden. Het vlies is voorts goed toepasbaar op wanden die reeds behangklaar zijn, opdat een effen en egale ondergrond kan worden gerealiseerd.

Schilderen van houten onderdelen

Zijn uw houten kozijnen aan een opknapbeurt toe? Wij kunnen alle denkbare houten onderdelen van uw pand herstellen en opnieuw voorzien van lak of beits. Wij kunnen dit zowel op handmatige wijze doen, als met behulp van een verfpistool. Bespreek gerust uw wensen met ons en wij zorgen ervoor, dat houten onderdelen, deuren en kozijnen weer jarenlang mee kunnen.

Onderhoud en renovatie van gevels

Elke gevel is periodiek aan onderhoud toe. Vanwege de diverse weersomstandigheden waar we dagelijks mee kampen is uw gevel na verloop van tijd onderhevig aan slijtage. Daarnaast zijn gevels van nature poreus, waardoor bij gebrek aan onderhoud vochtproblemen kunnen ontstaan. Wij kunnen uw gevel waar nodig repareren en tevens voorzien van bescherming zoals gevelbekleding of hydrofuge, zodat u meerdere jaren goed beschermd bent tegen de diverse
weersomstandigheden.

Isolatie van gebouwen

Isolatie kan u op jaarbasis zomaar honderden euro’s schelen. Indien u graag een deel van uw woning wilt isoleren, bijvoorbeeld uw gevel of dak, dan kunnen wij dit zowel aan de binnenzijde als aan de buitenzijde voor u realiseren. Wij werken met diverse isolatiematerialen, waardoor wij altijd de perfecte oplossing voor u kunnen vinden met minimaal ruimteverlies. Isolatie is tevens perfect te combineren met renovatieklussen, zodat u niet onnodig meermalen uw wanden hoeft open te breken.

Plaatsen en installeren van natuurlijke materialen

Mist u dak een paar dakpannen? Of zou u graag meer natuurlijke materialen aan uw woning toevoegen? Tegenwoordig is er enorm veel mogelijk op dit gebied, zoals het bekleden van uw gevel met natuursteen. Daarnaast beginnen geglazuurde keramische bouwproducten weer een opmars te maken vanwege de milieuvriendelijke aard.
Keramische bouwproducten worden vervaardigd van klei, denk bijvoorbeeld aan dakpannen of tegels. Keramiek kan op veel verschillende manieren worden toegepast en is een duurzaam materiaal. Indien u graag meer wilt weten over natuurproducten zoals terracotta en natuursteen, dan kunt u ons altijd vrijblijvend contacteren voor meer informatie.